Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Έχεις οποιοδήποτε απολυτήριο, είσαι άνεργος νέος 18-27 ετών και θέλεις μια θέση εκπαίδευσης και επί πληρωμής πρακτική σε εταιρίες στην Ε.Ε;

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Eλληνογερμανική Συνέλευση DGV, και ο ΜΚΟ «Σύλλογος διεθνούς κοινωνικής εργασίας για νέους» VIJ, στα πλαίσια της συνεργασίας Θεσσαλονίκη- Κολωνία, προσκαλούν όλους τους άνεργους νέους 18-27 ετών οι οποίοι κατέχουν απολυτήριο γυμνασίου-λυκείου στην ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος MobiPro της Ε.Ε! Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στις 10.00 π.μ στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και σκοπό έχει την ενημέρωση για την απόκτηση μιας θέσης επί πληρωμής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης παράλληλα με πρακτική άσκηση σε εταιρίες και φορείς στη Γερμανία σε 4 επαγγελματικούς κλάδους με ζήτηση και προοπτική.
Έχεις οποιοδήποτε απολυτήριο, είσαι άνεργος νέος 18-27 ετών και θέλεις μια θέση εκπαίδευσης και επί πληρωμής πρακτική σε εταιρίες στην Ε.Ε;

"The Job of your life– κάνε τώρα αίτηση για μια θέση!"
Εταιρίες στη Γερμανία ψάχνουν νέους γεμάτους κίνητρα, που αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό της νέας γενιάς. Είναι η ευκαιρία σου να μάθεις από την αρχή ένα επάγγελμα με μέλλον και ζήτηση μέσω εκπαίδευσης εξαιρετικής ποιότητας που σου προσφέρει πολλές μελλοντικές ευκαιρίες, να ζήσεις σε μια κοσμοπολίτικη πόλη και να αποκομίσεις πολλές καινούριες εμπειρίες που θα σε βοηθήσουν στη μελλοντική επαγγελματική σου κατάρτιση.

"Δυαδική εκπαίδευση – μείγμα επιτυχίας!"                                                        Στη Γερμανία η εκμάθηση του επαγγέλματος δεν γίνεται αποκλειστικά σε μία σχολή. Θα λάβεις ένα συμβόλαιο εκπαίδευσης σε μια εταιρία. Εκεί θα μάθεις στην πράξη το Know-how που χρειάζεσαι στο επαγγελματικό σου μέλλον. Η δυαδική εκπαίδευση διαρκεί αναλόγως με το επάγγελμα μεταξύ δύο και τρεισήμισι χρόνων.

"Η εκπαίδευση στην επιχείρηση!"
Κατά κανόνα θα εργάζεσαι τρείς με τέσσερεις ημέρες την εβδομάδα σε κάποια εταιρία. Έτσι θα είσαι σε θέση να μάθεις την πρακτική πλευρά του επαγγέλματός σου. Επιπλέον, θα αποκτήσεις πολύτιμη εμπειρία για το εργασιακό περιβάλλον, καθώς και για ό, τι αφορά τις σχέσεις με το αφεντικό και τους συναδέλφους σου.



"Εκπαίδευση στην επαγγελματική σχολή"

Συνολικά χρειάζεσαι οχτώ με δώδεκα διδακτικές ώρες την εβδομάδα σε μια επαγγελματική σχολή. Εκεί θα μάθεις το θεωρητικό υπόβαθρο του επαγγέλματός σου. Επιπλέον, υπάρχουν θεματικές ενότητες όπως γερμανική γλώσσα, πολιτική κι αθλητισμός.

"Πλεονεκτήματα"
 Μπορείς να ξεκινήσεις το πρόγραμμα κατέχοντας οποιοδήποτε απολυτήριο χωρίς να χρειάζεται να έχεις σπουδάσει.
 Εφαρμόζεις τη διδαχθείσα θεωρία κατευθείαν στην πράξη.
 Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής σου λαμβάνεις 818 € μηνιαίως καθώς και αμέριστη υποστήριξη μέσω του προγράμματος The Job of my life.

"Η διάρκεια της παραμονής σου στη Γερμανία"
1. Καθότι είναι σημαντικό να γνωρίζεις τη γλώσσα για να εκπαιδευτείς στη Γερμανία, όλα ξεκινούν με ένα προπαρασκευαστικό μάθημα γερμανικής γλώσσας στη χώρα σου, το οποίο διαρκεί έξι μήνες και ξεκινάει τον Ιανουάριο 2016 στη Θεσσαλονίκη.
2. Θα βρίσκεσαι στη Γερμανία τον Ιούλιο 2016 όπου θα έχεις κάποιο χρόνο να προσαρμοστείς στη χώρα, να πάρεις μια γεύση από την εκπαίδευσή σου κάνοντας μια πρακτική και να συνεχίσεις τα μαθήματα γερμανικών.
3. Αν σου αρέσει το επάγγελμα που επέλεξες και η εταιρία που θα πραγματοποιήσεις την πρακτική σου, θα λάβεις ένα εκπαιδευτικό συμβόλαιο.
4. Κατά κανόνα η εκπαίδευση ξεκινάει τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο 2016.
5. Σε αυτό το διάστημα εμβαθύνεις τις γνώσεις σου στη γλώσσα. Ένας συνεργάτης μας βρίσκεται στο πλευρό σου σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα στην εταιρία, στη σχολή ή στην καθημερινότητά σου.
6. Η εκπαίδευσή σου φτάνει στο τέλος της με μια εξέταση στο τέλος του 2019 - αρχές 2020.


"Χρηματική Υποστήριξη"
Το πρόγραμμα The Job of my life επιδοτεί για παράδειγμα τα μαθήματα γλώσσας, την πρακτική σου και τα έξοδα ταξιδιού. Επιπλέον, έχεις πάντα στο πλευρό σου συνεργάτες για ό, τι χρειαστείς οι οποίοι σε φέρνουν σε επαφή και με άλλους συμμετέχοντες από τη χώρα σου.
Είμαστε δίπλα σου στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

"Οι προϋποθέσεις για την εκπαίδευσή σου μέσω του The Job of my Life"
Να είσαι μεταξύ 18-27 ετών, να κατέχεις ένα απολυτήριο σχολείου με καλό βαθμό.

Παίζει όμως και η προσωπικότητά σου ρόλο: είσαι έτοιμος να δεχτείς ευθύνες και να δεσμευτείς για να τις διεκπεραιώσεις; Είσαι ομαδικός, αξιόπιστος, έτοιμος να εργαστείς και ανοιχτός σε νέες προκλήσεις; Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που περιμένουν οι εταιρίες στη Γερμανία από τους εκπαιδευόμενους.

Θέσεις εκπαίδευσης & πρακτικής προσφέρονται στους παρακάτω τομείς:
Κατασκευαστικός κλάδος
Τουριστικά επαγγέλματα
Κλάδος Εμπορίας- Πωλήσεων
Κλάδος Πληροφορικής

Δήλωσε τώρα συμμετοχή για να ενημερωθείς για το πρόγραμμα στέλνοντάς μας το βιογραφικό σου μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου !
Μέσω E-Μail: [email protected]
Μέσω Τηλεφώνου: 2310272528-9
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου