Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

«Τρέχουν» οι προθεσμίες για 690 θέσεις στην Υγεία

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ
Ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στην Προκήρυξη 5Κ/2015 του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 690 θέσεων τακτικού προσωπικού, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φορείς του υπουργείου Υγείας.


Οι υποψήφιοι που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να ανήκουν στις ειδικότητες των ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Μαιών-Μαιευτών, ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, ΔΕ Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων και ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής.
Για τις περισσότερες θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτείται Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής (ΜΤΕΝΣ), ή ειδικοτήτων Βοηθών Νοσηλευτών ή Βοηθών Νοσοκόμων, ή Νοσηλευτικής, ή Νοσηλευτικής Τραυματολογίας (Βοηθός Τραυματολογίας ορθοπεδικής), ή Νοσηλευτικής Χειρουργείου ,ή Νοσηλευτικής Ογκολογικών Παθήσεων (Ειδικής Νοσηλευτικής), ή Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας κ.λπ.
Παράλληλα για αρκετές ειδικότητες απαιτούνται πρόσθετα προσόντα που αφορούν κυρίως εμπειρία, είτε γνώση χειρισμού Η/Υ, είτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Επισκεπτών Υγείας, Μαιών, Νοσηλευτών, Φυσικοθεραπευτών κ.α.), καθώς και ταυτότητα μέλους του οικείου Συλλόγου (Μαιευτών, Ενωσης Νοσηλευτών κ.λπ.).
Εως 7 Δεκεμβρίου

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr, «Online Υπηρεσίες»).
Η συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Α.Σ.Ε.Π., Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2015, Τ.Θ. 14.308, Αθήνα, Τ.Κ. 115.10
Διευκρινήσεις σχετικά με την προκήρυξη δίνονται από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (στο 2131319100), ή μέσω email στο [email protected]

Με αναλογία 1:80
Στο μεταξύ 11.248 αιτήσεις υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Προκήρυξης 4Κ/2015 του ΑΣΕΠ, για τις 226 θέσεις Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς στα νοσοκομεία.
Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν 3.168 αιτήσεις για την κάλυψη 125 θέσεων κατηγορίας ΠΕ και 8.080 αιτήσεις για την κάλυψη 101 θέσεων κατηγορίας ΥΕ, που σημαίνει πως ένας στους 80 υποψήφιους χωρίς προσόντα θα διοριστεί στην θέση που έχει επιλέξει.
Δεδομένου ότι αρκετοί υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν περισσότερες από μία θέσεις της ίδιας κατηγορίας εκπαίδευσης, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανέρχεται σε 31.378. Οι ειδικότητες που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων είναι οι εξής: ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών 6.989, ΥΕ Βοηθών Θαλάμου 5.977, ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό 4.178, ΥΕ Εργατών 3.435, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού 1.306 και ΠΕ Φαρμακοποιών 758.


ethnos.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου