Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Δικαστήριο διέγραψε το χρέος άνεργης δανειολήπτριας

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας απάλλαξε πλήρως από την καταβολή χρηματικών δόσεων προς τις τράπεζες μια άνεργη δανειολήπτρια, οι συνολικές οφειλές της οποίας ανέρχονταν στο ποσό των 300.000 ευρώ. Η ίδια διαθέτει μηδενικό εισόδημα, ενώ το εισόδημα του συζύγου της είναι 380 ευρώ τον μήνα.

 Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δανειολήπτρια προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας στο τέλος του 2010. Η Ένωση κατέθεσε για λογαριασμό της δανειολήπτριας πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες όμως δεν τον έκαναν δεκτό.

 Στη συνέχεια, η Ένωση εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και η δανειολήπτρια κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Καβάλας αίτηση δικαστικής ρύθμισης των χρεών της.   Αφού εκδίκασε την υπόθεση, το Ειρηνοδικείο εξέδωσε απόφαση τον Ιανουάριο του 2012, με την οποία όριζε μηνιαίες δόσεις, επί μια τετραετία, ύψους 100 ευρώ μηνιαίως. Εκείνο το διάστημα, τα εισοδήματα της γυναίκας ανέρχονταν σε 568 ευρώ και ο σύζυγος της είχε επιπλέον εισοδήματα ύψους 636 ευρώ.


Ωστόσο, τον Μάιο του 2013 η γυναίκα έμεινε άνεργη και τα εισοδήματα του συζύγου της περιορίστηκαν σε 380 ευρώ. Με τη βοήθεια της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, η δανειολήπτρια κατέθεσε αίτηση επανακαθορισμού της δόσης, όπως προβλέπει ο Ν. 3869/2010 για ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.Το Ειρηνοδικείο, αφού δίκασε την υπόθεση, την απάλλαξε από το σύνολο των οφειλών της.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου