Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Πέντε τρόποι για να λάμψετε στα social media

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015


Παραδεχτείτε το: τα social media μπορεί να γίνουν πολύ απαιτητικά. Ιδού πως να ανταποκριθείτε σωστά στις ανάγκες τους.



Με το αφεντικό και τους ανταγωνιστές σας και όλους τους υπόλοιπους να τσεκάρουν συνεχώς το προφίλ σας στο LinkedIn, τη σελίδα σας στο Facebook και τις αναρτήσεις σας στο Twitter, η πίεση για αυτό-προβολή μπορεί να είναι μεγάλη. Όμως, παρά την πίεση να αναρτάτε και να τουϊτάρετε όσο περισσότερο μπορείτε, ποιος έχει το χρόνο να κάθεται στα κοινωνικά μέσα κάθε μέρα;

Στη Σύνοδο που διοργάνωσε το Fortune με τίτλο «Most Powerful Women – Η επόμενη γενιά», το πάνελ με τη συμμετοχή της Νικόλ Ουίλιαμς από τη LinkedIn και της Μπράντι Μπάρκερ από την Pramana Collective έδωσε συμβουλές σχετικά με την πιο αποτελεσματική χρήση των social media για την προώθηση του εαυτού σας.

Ιδού οι πέντε σημαντικότερες:

Να είστε παθιασμένοι ή να πείτε ψέματα
Πρέπει να είναι εμφανές στους άλλους ότι ενδιαφέρεστε για τη δουλειά σας και ασχολείστε με ζέση με αυτήν, τονίζει η Ουίλιαμς. Αν δεν αποπνέετε ειλικρινές πάθος για την εργασία σας και το τι κάνετε εκεί σε καθημερινή βάση, τότε κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σας στα κοινωνικά μέσα. Σε περίπτωση που το πάθος σας για τη δουλειά έχει πάει περίπατο, οι επιλογές σας είναι δύο: βρείτε μια νέα δουλειά, ή πείτε ψέματα ότι είστε ενθουσιασμένοι με τη δουλειά σας.

Να είστε επιλεκτικοί
Δεν γίνεται να είστε ειδικοί στο καθετί. Την ίδια στιγμή, δεν έχετε το χρόνο να τουϊτάρετε και να ποστάρετε γύρω από δεκάδες διαφορετικά ζητήματα καθημερινά. Μια καλύτερη στρατηγική είναι να εστιάσετε σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό για σας, λέει η Μπάρκερ. Επίσης, δεν χρειάζεται όλα τα θέματα που θίγετε να σχετίζονται με τη δουλειά. Στην πραγματικότητα, είναι καλό να δείξετε την ανθρώπινή σας πλευρά, επιδεικνύοντας τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας πέραν της δουλειάς.

Μιλήστε σε πρώτο ενικό
Ένα από τα πράγματα που απεχθάνεται η Ουίλιαμς στο LinkedIn είναι όταν οι άνθρωποι γράφουν τα προφίλ τους σε τρίτο ενικό. Ακούγεται τόσο απρόσωπο, λες και έχετε προσλάβει κάποιον για να γράψει το προφίλ για σας. Αντίθετα, η χρήση του πρώτου προσώπου κάνει το προφίλ πολύ πιο ανθρώπινο και δείχνει στον αναγνώστη ότι έχετε πραγματική σύνδεση με τη δουλειά σας.


Πείτε μια ιστορία
Οι άνθρωποι λατρεύουν να λένε και να ακούνε ιστορίες, επισημαίνει η Μπάρκερ. Ξεκινήστε απ’ αυτό το δεδομένο και εφαρμόστε το σαν αρχή στα κοινωνικά μέσα. Μια ανάρτηση στο ιστολόγιό σας, για παράδειγμα, θα είναι σίγουρα καλύτερη αν περιέχει γεγονότα της πραγματικής ζωής, ενώ και τα πιο ενδιαφέροντα tweet είναι εκείνα που εντάσσονται σε ένα πλαίσιο της ζωής σας, και δεν περιέχουν απλώς συνδέσμους και επικεφαλίδες.

Μην υποτιμάτε τα επιτεύγματά σας
Αυτό είναι πραγματικά δύσκολο, και ειδικά για μια γυναίκα, λέει η Μπάρκερ, αλλά και πολύ σημαντικό. Δείξτε τα κατορθώματά σας σε όλη τους την κλίμακα. Οι γυναίκες συχνά έχουν την τάση να υποβιβάζουν τη συμβολή τους σε ένα πρότζεκτ και να μην επιδεικνύουν το σύνολο των ηγετικών τους ικανοτήτων. Κι όμως μόνο εσείς ξέρετε, καλύτερα απ’ τον καθένα, το πραγματικό εύρος των δυνατοτήτων και των επιτευγμάτων σας σ’ έναν κλάδο.



fortunegreece.com/
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου