Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

16.620 «επιταγές» για εκπαίδευση και πρακτική

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014



Από την Παρασκευή οι αιτήσεις στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
Από την ερχόμενη Παρασκευή θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά συνδυασμένες δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, για 16.620 ανέργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών.



Το πρόγραμμα προσφέρει εγγυημένη απασχόληση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης 
Το πρόγραμμα προσφέρει εγγυημένη απασχόληση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης
Το πρόγραμμα εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων στην οποία περιλαμβάνονται:
Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (διάρκειας 300 ωρών).
Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.
Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων».

Οι κλάδοι
Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 16.620 άνεργοι, σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας όπως:
ο Τεχνικός κλάδος: κατάρτιση 10.000 ανέργων
ο Κλάδος διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων: κατάρτιση 3.000 ανέργων
ο Κλάδος των Νέων Τεχνολογιών: κατάρτιση 3.620 ανέργων.
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 10 μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.
Η επιλογή και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση, βάσει κριτηρίων όπως: η διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας, η ηλικία του υποψηφίου το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου και η αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία στα αντικείμενα του κλάδου.
Επτά προγράμματα που «τρέχουν» από τον ΟΑΕΔ
1 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελουμένων των δράσεων ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ (αιτήσεις από 24 Ιουλίου - επιχορήγηση 15-18 ευρώ την ημέρα).
2 Πρόγραμμα επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και των οργανώσεων μελών αυτών, του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ καθώς και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του ΣΕΤΕ (αιτήσεις από 16 Ιουλίου - επιχορήγηση 22-25 ευρώ την ημέρα).
3 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης / ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ 1 (αιτήσεις μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων - επιχορήγηση 22-30 ευρώ την ημέρα).
4 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» (αιτήσεις μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων - επιχορήγηση 14 ευρώ την ημέρα).
5 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη άνεργων νέων που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού» (αιτήσεις από 30 Δεκεμβρίου 2013 - επιχορήγηση 15-18 ευρώ την ημέρα).
6 Ειδικό τριετές Πρόγραμμα Ενίσχυσης Εργοδοτών με επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες και αποφυλακισμένων (αιτήσεις από 22 Νοεμβρίου 2010).
7 Πρόγραμμα Επιχορήγησης 800 Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών (αιτήσεις από 22 Νοεμβρίου 2010 - επιδοτείται με 28.000 ευρώ η δημιουργία νέας επιχείρησης).





http://www.ethnos.gr/
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου