Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Follow by Email

ΙΚΥ: Υποτροφίες για Ελληνες στο CERN

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Δύο υποτροφίες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) προσφέρει το ΙΚΥ σε υποψήφιους διδάκτορες Ελληνικών Πανεπιστημίων στον τομέα της Θεωρητικής και Πειραματικής Σωματιδιακής Φυσικής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους που διαμένουν τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα είναι υποψήφιοι διδάκτορες στον τομέα, είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γνώσης αγγλικής γλώσσας επιπέδου C1 «Πολύ καλή» και δεν έχουν λάβει κατά το παρελθόν ούτε λαμβάνουν υποτροφία από το ΙΚΥ για διδακτορικές σπουδές.
Η διάρκεια της υποτροφίας ορίζεται σε 12 μήνες και εξαρτάται από το πρόγραμμα έρευνας που θα ακολουθήσει ο υπότροφος

Η διάρκεια της υποτροφίας ορίζεται σε 12 μήνες και εξαρτάται από το πρόγραμμα έρευνας που θα ακολουθήσει ο υπότροφος
Επίσης, θα πρέπει να μην έχουν λάβει υποτροφία στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών του CERN για διδακτορικές σπουδές (CERN Doctoral Student Programme), να μην είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών και να ικανοποιούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας που θέτει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών.
Η διάρκεια της υποτροφίας ορίζεται σε 12 διαδοχικούς μήνες παραμονής στο CERN και εξαρτάται τόσο από το πρόγραμμα έρευνας που θα ακολουθήσει ο υπότροφος όσο και από την επίδοση που θα σημειώνει κατά τη διάρκεια της έρευνάς του.
Το ΙΚΥ θα καλύψει την παραμονή του υποτρόφου στο CERN για τη συνολική διάρκεια της υποτροφίας προσφέροντας τροφεία (από 2.860 έως 3.638 ευρώ), δαπάνες ταξιδιού (1.000 ευρώ) και δαπάνες ασφάλισης (καθαρό μηνιαίο ποσό από 455 έως 910 ευρώ).




Αιτήσεις
Οσοι πληρούν τα κριτήρια μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην αγγλική γλώσσα έως τις 3 Νοεμβρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://cern-iky.web.cern.ch/
Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, θα πρέπει να αποστείλουν
ταχυδρομικά στο ΙΚΥ - Τμήμα Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών Εξωτερικού (Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία), σε έντυπη μορφή:
αντίγραφο της αίτησης που υποβλήθηκε
βεβαίωση εγγραφής σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο - ως υποψήφιος διδάκτωρ στον τομέα της Σωματιδιακής Φυσικής
αντίγραφο βασικού πτυχίου
πιστοποιητικό γνώσης αγγλικής γλώσσας επιπέδου C1
υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986.


Η επιλογή των υποψηφίων πραγματοποιείται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΥ, κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Επιλογής.
Οι υποψήφιοι ενδέχεται να κληθούν σε συνέντευξη με τον εν δυνάμει επιβλέποντα καθηγητή τους στο CERN.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου