Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ποιες είναι οι 15 πιο ακριβές χώρες για σπουδές

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι για πολλούς φοιτητές –αλλά και για τους δικούς τους, οι οποίοι πληρώνουν και τα έξοδα– όνειρο ζωής.

Κι αυτό, γιατί θεωρούν πως σε κάποιες χώρες, τόσοι οι προπτυχιακές, όσο και οι μεταπτυχιακές σπουδές είναι ποιοτικότερες, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις το κόστος διαβίωσης και των διδάκτρων είναι ένα μεγάλο αγκάθι. Σύμφωνα με έρευνα της HSBC, 3 στους 4 γονείς θα ήθελαν να σπουδάσει το παιδί τους στο εξωτερικό, όμως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το στείλουν.

Η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ είναι οι τρεις ακριβότερες χώρες του κόσμου για τους φοιτητές όσον αφορά τα δίδακτρα για προπτυχιακές σπουδές και το κόστος διαβίωσης. Συγκεκριμένα, στην Αυστραλία οι φοιτητές θα πληρώσουν κατά μέσο όρο πάνω από 42.000 δολάρια τον χρόνο, στη Σιγκαπούρη λίγο πάνω από 39.000 δολάρια και στις ΗΠΑ γύρω στα 36.500 δολάρια τον χρόνο.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των γονιών (38%) κατέταξαν το Ηνωμένο Βασίλειο ως μια από τις τρεις κορυφαίες χώρες ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσης, αλλά τα ετήσια κόστη, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαβίωσης και των διδάκτρων, ξεπερνoύν τα 36.000 δολάρια ΗΠΑ ανά έτος.

Αυτές είναι οι 15 ακριβότερες χώρες του κόσμου για σπουδές:










Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου