Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

15 τρόποι να μειώσετε εύκολα τα έξοδα σας!

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Εξοικονομήστε χρήματα… μειώνοντας απλά και γρήγορα τις καθημερινές δαπάνες σας! Αν «απογυμνωθείτε» από τα περιττά έξοδα και αλλάξετε τρόπο σκέψης, θα μπορέσετε να κινηθείτε έξυπνα μέσα στην κρίση. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να χαρίσετε απαραίτητες «αναπνοές» στο πορτοφόλι σας.


Πουλήστε ένα δαπανηρό αμάξι… με ένα που δεν «καίει»!
Πουλήστε το αμάξι των 1600 κυβικών και αγοράστε ένα μη δαπανηρό, μικρό αυτοκίνητο που δεν θα έχει τόσες απαιτήσεις ως προς τη βενζίνη. Εάν έχετε δυο οικογενειακά αυτοκίνητα, πουλήστε το ένα και εξοικονομήστε χρήματα.

Ζητήστε να πληρώνετε χαμηλότερο ενοίκιο
Διαπραγματευτείτε ξανά το ενοίκιο του σπιτιού σας … με αντάλλαγμα να βοηθάτε σε διάφορες δουλειές του κήπου ή του διαμερίσματος. Παράλληλα, εάν το δωμάτιο των «ξένων» δεν χρησιμοποιείται, προσπαθήστε να βρείτε έναν ενοικιαστή.

Προτιμήστε ένα οικονομικό πακέτο τηλεφώνου-ίντερνετ
Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στις ανάγκες σας σχετικά με το ίντερνετ και το σταθερό τηλέφωνο και επιλέξτε το ανάλογο πακέτο ανάμεσα σε διάφορες εταιρείες τηλεφωνίας. Μην ξεχνάτε ότι για τις υπεραστικές κλήσεις… υπάρχει και το skype!

Φτιάξτε καφέ ή σάντουιτς από το σπίτι
Μέσα σε δέκα λεπτά μπορείτε να φτιάξετε έναν καφέ ή ένα σνακ πριν τη δουλειά, ώστε να μην αγοράζετε καθημερινά από το κυλικείο του γραφείου. Δοκιμάστε το… και θα δείτε διαφορά στο τέλος του μήνα!

Κάντε μια λίστα με ψώνια πριν την αγορά
Μπορεί να πηγαίνετε για λίγα μακαρόνια και να καταλήγετε με ένα καλάθι γεμάτο τρόφιμα! Πριν φύγετε από το σπίτι, φτιάξτε μια λίστα μόνο με όσα έχετε ανάγκη και μην ξεφύγετε από αυτήν μέσα στο σούπερ μάρκετ.


Περπατήστε και σταματήστε τη συνδρομή στο γυμναστήριο
Εάν δεν έχετε μια μακροπρόθεσμη σύμβαση, ακυρώστε τη συνδρομή σας στο γυμναστήριο και πηγαίνετε για τρέξιμο στη γειτονιά σας. Μπορείτε να γυμναστείτε και χωρίς μηχανήματα!

Ρυθμίστε με προσοχή το θερμοστάτη
Όταν φεύγετε από το σπίτι, ρυθμίστε το θερμοστάτη στη χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να μην «καίει» άσκοπα. Παράλληλα, σκεφτείτε την εναλλακτική λύση του ανεμιστήρα και της ηλεκτρικής κουβέρτας.

Απενεργοποιήστε τις ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι  
Όταν φεύγετε από το δωμάτιο, σβήστε το φως! Εκτός, όμως, από αυτό προμηθευτείτε με ενεργειακά αποδοτικές λάμπες και απενεργοποιήστε συσκευές, όπως είναι ο υπολογιστής και το στερεοφωνικό, ώστε να μην σπαταλούν ενέργεια.

Διασκεδάστε με την παρέα σας… στο σπίτι!
Δείτε μια ταινία με την παρέα σας στο σπίτι και αποφύγετε το κόστος του εισιτηρίου στο σινεμά. Μαγειρέψτε ένα γευστικό φαγητό με τα υλικά της κουζίνας σας και διασκεδάστε χωρίς να σπαταλήσετε ούτε ένα ευρώ.

Μειώστε χρήματα από την ασφάλεια αυτοκινήτου
Καλέστε τον ασφαλιστικό σας πράκτορα και διαπραγματευτείτε για τα χρήματα της ασφάλειας. Κάντε πρώτα μια ανάλυση των κινδύνων και ύστερα μειώστε τους όρους της συμφωνίας σας.

Χρησιμοποιήστε κουπόνια, όπου μπορείτε!
Μην αφήνετε τα κουπόνια να «κάθονται» μέσα στο συρτάρι, αλλά εκμεταλλευτείτε κάθε προσφορά. Με αυτά θα αγοράζετε πιο οικονομικά, ακόμα και μέχρι 50%, και εξίσου ποιοτικά προϊόντα.

Κάντε ένα καρτοσυμβόλαιο… που θα σας συμφέρει!
Βεβαιωθείτε ότι έχετε «κλείσει» την ιδανική συμφωνία για το κινητό σας. Καλέστε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και διαπραγματευτείτε το συμβόλαιό σας. Αλλιώς, ψάξτε για έναν άλλο οικονομικό πάροχο της αγοράς.

Μειώστε την κατανάλωση νερού με ένα κιτ στο ντους
Εξοικονομήστε νερό, μειώνοντας την ροή του νερού στο ντους με ένα κιτ. Παράλληλα, επισκευάστε αμέσως κάθε διαρροή σε βρύσες και εξισορροπήστε το πότισμα του γκαζόν σας.

Εξοικονομήστε βενζίνη, προτιμώντας το περπάτημα
Μην παίρνετε το αμάξι σας στις κοντινές αποστάσεις… αλλά πηγαίνετε με τα πόδια ή με τις συγκοινωνίες! Έτσι, θα γλιτώσετε βενζίνη, αλλά θα ασκηθείτε κιόλας. Επίσης, αν οδηγείτε λιγότερο, θα αλλάζετε πιο σπάνια ελαστικά και λάδια.

Αποφύγετε την υπερανάληψη σε χρεωστικές κάρτες
Μια υπερανάληψη στη χρεωστική κάρτα σίγουρα θα αποδυναμώσει την πειθαρχία στα οικονομικά σας. Αντίθετα, προχωρήστε σε ενοποίηση δανείων και σύγκριση επιτοκίων για όλες τις κάρτες σας.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου