Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ασφάλιση ΙΚΑ σε ανέργους έως 29 ετών

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Γενικά Δικαιολογητικά

Αίτηση για ασφάλιση ΙΚΑ σε ανέργους 29 ετών 

(Απαραίτητο έγγραφο)

Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 

Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 ότι: "είμαι ανασφάλιστος, δε σπουδάζω και όταν αναλάβω εργασία ή ασφαλιστώ με οποιοδήποτε τρόπο στον Κλάδο Ασθενείας του ΙΚΑ ή άλλου Οργανισμού θα το δηλώσω στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ."

(Απαραίτητο έγγραφο)

1 έγχρωμη φωτογραφία 

Η φωτογραφία προσκομίζεται στην περίπτωση που δεν υπάρχει βιβλιάριο ασθενείας.

Αυτεπάγγελτα δικαιολογητικά

Βεβαίωση ΟΑΕΔ 

Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Βεβαίωση χρόνου ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

Ειδικά Δικαιολογητικά

Βιβλιάριο ασθενείας (Εαν υπάρχει) 

Το Βιβλιάριο Ασθενείας ανανεώνεται κάθε 6 μήνες.


Διαδικασία


Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί την ασφάλιση ΙΚΑ σε ανέργους έως 29 ετών, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Βήµα 1: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ΚΕΠ ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.

Βήμα 2: Ο υπάλληλος ΚΕΠ συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS όταν γίνει η παραλαβή του εγγράφου. Τέλος, ο υπάλληλος ΚΕΠ παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος.

Βήµα 3: O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).

Βήµα 4: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.

Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει τη βεβαίωση ασφάλιση ΙΚΑ σε ανέργους έως 29 ετών.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου