Ολες οι αλλαγές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων - e-theseis.gr

Θέσεις εργασίας και όχι μόνο...


Post Top Ad

google.com, pub-9626582101319004, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Ολες οι αλλαγές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και διάταξη μέσω της οποίας θα μπορεί ο πατέρας δημόσιος υπάλληλος να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου σε περίπτωση που η σύζυγός του δεν εργάζεται.


Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας να ζητούν αναστολή της αργίας με αίτησή τους.

Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των μη διορισθέντων επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008, ενώ αποκαθίστανται σε φορέα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας οι απολυθέντες επιτυχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008 (ΑΤΕ).

Ολες οι αλλαγές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Καταργείται η μηχανογραφική άδεια 6 ημερών τον χρόνο που από το 1989 χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο, οδηγεί σε εξοικονόμηση περίπου 1,8 εκατ. εργατοωρών στον δημόσιο τομέα.
Οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές μειώνονται από 10 μέρες τον χρόνο σε 8 με ιατρική γνωμάτευση, ενώ οι μέρες αναρρωτικής που χορηγούνται με απλή υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου μειώνονται από 4 σε 2 και όχι συνεχόμενες.
Οι άδειες εξετάσεων που χορηγούνται σε φοιτητές δημοσίους υπαλλήλους μειώνονται από 20 μέρες σε 10 ανά εκπαιδευτικό έτος, ενώ για κάθε μέρα εξετάσεων χορηγείται πλέον μία ημέρα αντί δύο που ισχύει σήμερα.
Για τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή για την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής τους στο εσωτερικό χορηγείται εκπαιδευτική άδεια έως τρεις μέρες την εβδομάδα αντί τριών και τεσσάρων ετών που ισχύει σήμερα.
Σε περίπτωση γέννησης διδύμων, τριδύμων κτλ. τέκνων χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας τριών μηνών, με αποδοχές για κάθε τέκνο πέραν του ενός. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα στον πατέρα δημόσιο υπάλληλο να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου, σε περίπτωση που η σύζυγός του δεν εργάζεται.

iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad


google.com, pub-9626582101319004, DIRECT, f08c47fec0942fa0