Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Η νέα γενιά ανέργων έχει πολλά… προσόντα

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Οι απόφοιτοι πανεπιστημίων δυσκολεύονται να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

Ένα μοναδικό παράδοξο αντιμετωπίζει η γενιά που αποφοιτά τώρα από τα πανεπιστήμια. Ποιο; Το γεγονός ότι δεν τους προσλαμβάνουν οι εργοδότες διότι έχουν πολλά… προσόντα! Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, σχεδόν 2 εκατομμύρια απόφοιτοι κολεγίων αντιμετωπίζουν τη φράση: «Λυπάμαι, έχετε πολλά προσόντα».
Οι ανεργία στους νέους, παγκοσμίως, χτυπά όλα τα ρεκόρ και η έρευνα αυτή καταδεικνύει ότι οι νέοι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά εμπόδια μέχρι να μπορέσουν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας.
Στην έρευνα, που διενήργησε η McKinsey & Co, συμμετείχαν πάνω από 4.900 απόφοιτοι κολεγίων, όπου οι περισσότεροι από αυτούς είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μεταξύ του 2009 και του 2012.
Ειδικότερα, πάνω από τους μισούς (53%) δήλωσε ότι «θα έκανα τα πράγματα διαφορετικά αν γύριζα πίσω», εννοώντας ότι επέλεγαν διαφορετικό κλάδο ή σχολή.  «Τα χρήματα που δανείζεται κάποιος για να πληρώσει κάποιο κολέγιο, θα πρέπει να αποσβένονται μελλοντικά», δήλωσε ο Mark Kantrowitz, εκδότης του Edvisors.com. «Είναι σημαντικό ότι οι μαθητές και οι οικογένειές τους να είναι σε θέση να κάνουν μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το ποιο κολέγιο θα διαλέξουν», πρόσθεσε.
Blog Widget by LinkWithin