Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Πρόγραμμα κατάρτισης και εργασιακής ένταξης ανέργων κακοποιημένων γυναικών

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013


Δίκτυο αλληλεγγύης σε 70 άνεργες γυναίκες-θύματα ενδο-οικογενειακής βίας, δημιουργήθηκε στην Αθήνα μέσα από την υλοποίηση προγράμματος συμβουλευτικής υποστήριξης, εργασιακής προετοιμασίας και ένταξης στην ετεροαπασχόληση/αυτοαπασχόληση και κοινωνική επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας έτσι στις προσπάθειες κοινωνικής συνοχής και αντιμετώπισης των πολλαπλών αποκλεισμών που βιώνουν οι γυναίκες και ειδικά τα θύματα βίας.
Πρόκειται για το -χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ- έργο «Γεφυρώνοντας το κενό – Αλληλεγγύη και υποστήριξη γυναικών» που υλοποιείαι από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» που συστάθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό.

Στόχος της παρέμβασης είναι η ενδυνάμωση και πολλαπλή υποστήριξη των γυναικών -συμβουλευτική, κατάρτιση, δικτύωση με εργοδοτικούς φορείς, προώθηση στην απασχόληση και (κοινωνική) επιχειρηματικότητα κ.λπ. - προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργες γυναίκες που έχουν υποστεί βία και κακοποίηση και φιλοξενούνται ή έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν σε Ξενώνες/καταφύγια ή που έχουν λάβει υπηρεσίες από αναγνωρισμένα/πιστοποιημένα Συμβουλευτικά Κέντρα κατά της βίας και βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας, να απευθυνθούν στο Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα.
Blog Widget by LinkWithin