Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία η Ελλάδα

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013



Τραγικά παραμένουν τα στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα, καθώς εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή ’Ενωση, με συνολικό ποσοστό 26,4% και 58,4% για τους νέους κάτω των 25 ετών το Δεκέμβριο του 2012.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (26,4% το Δεκέμβριο του 2012), στην Ισπανία (26,3%) και στην Πορτογαλία (17,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία(4,8%), στη Γερμανία (5,4%), στο Λουξεμβούργο (5,5%) και στην Ολλανδία (6,2%). Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Εurostat αφορούν το Φεβρουάριο του 2013, αλλά για την Ελλάδα υπάρχουν στοιχεία έως το Δεκέμβριο του 2012.

Ωστόσο, τα στοιχεία καταγράφουν την αγορά εργασίας πριν από το ξέσπασμα της κρίσης στην Κύπρο, γεγονός που οδηγεί τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται η ανεργία να παρουσιάσει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία δείχνει ότι συνεχίστηκε η ύφεση στην ευρωζώνη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 συρρικνώνοντας σημαντικά το ΑΕΠ των χωρών που την απαρτίζουν.

Blog Widget by LinkWithin