Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Προκήρυξη ΙΚΑ 2013 για γιατρούς στα ΚΕΠΑ

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013


Με προκήρυξη του το ΙΚΑ προσκαλεί τους ιδιώτες ιατρούς ειδικοτήτων ψυχιάτρων, νευρολόγων και καρδιολόγων να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξή τους στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ
ΣΚΟΠΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΚΕ.Π.Α.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 του Νόμου 3863/2010 από 1η Σεπτεμβρίου 2011 καταργήθηκαν όλες οι υγειονομικές επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούσαν στους Φ.Κ.Α., στις Νομαρχίες και το Δημόσιο, με εξαίρεση τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δημιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στο ΙΚΑ, για την πιστοποίηση της αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, καθώς και των ανασφάλιστων.

Το ΙΚΑ δημιούργησε το μηχανισμό για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης μέσω της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης αναπηρίας, όμως κλήθηκε να διαχειριστεί μεγάλο όγκο αιτημάτων, γεγονός που δημιούργησε καθυστερήσεις στη διεκπεραίωσή τους, κυρίως λόγω έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού γιατρών του Ειδικού Σώματος σε ειδικότητες νευρολόγων, ψυχιάτρων και καρδιολόγων.

Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αποφάσισε την ενίσχυση του Ειδικού Σώματος Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών (άρθρο 26 παρ. 2 του .4038/2012), με ιδιώτες ιατρούς, ύστερα από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και βάσει κριτηρίων επιλογής που καθορίστηκαν με απoφάσεις του Δ.Σ. του Ιδρύματος.
Για πληροφορίες σχετικά με το θεσμό του ΚΕ.Π.Α. και τα σημεία στα οποία λειτουργούν, εντός και εκτός Αττικής, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.ika.gr) και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο «Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ ΙΑΤΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΕ.Π.Α.
Για την συμμετοχή τους στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα κατατεθούν πρωτότυπα ή επικυρωμένα στην Υπηρεσία μας μετά την αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων και κατόπιν πρόσκλησής μας.
Το έντυπο της αίτησης είναι διαθέσιμο και αντλείται από το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ( www.ika.gr ).

ΧΡΟΝΟΣ - ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ
Οι αιτήσεις των δικαιούχων θα γίνονται δεκτές από 10/04/2013 έως και 25/04/2013.
Η συμπληρωμένη αίτηση θα κατατίθεται στη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αυτοπροσώπως ή δια εξουσιοδοτημένου προσώπου, στο Γραφείο Γενικού Πρωτοκόλλου (Αγ. Κωνσταντίνου 8, Αθήνα). Για τις επαρχιακές πόλεις, οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα κατά τόπους Υποκ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην ίδια πάντα προθεσμία, με πρωτόκολλο παραλαβής.


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΙΑΤΡΩΝ
Βάσει των υπ΄ αρ. 140/ Συν. 28η/27-9-2012, 167/Συν. 34η/15-11-2012 και 24/ Συν. 8η/ 18-02-2013 αποφάσεων του Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθορίστηκαν τα κριτήρια επιλογής των ιδιωτών ιατρών που θα ενταχθούν στο Ειδικό Σώμα Ιατρών και θα στελεχώσουν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, οι όροι σύμβασης και η κατανομή των θέσεων ως εξής:


ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
Οι συμβαλλόμενοι ιατροί θα πρέπει:
1. να έχουν πτυχίο ανώτατης ιατρικής σχολής της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο της αλλοδαπής και άδεια άσκησης επαγγέλματος,
2. οι άντρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση,
3. να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης. Για τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων δεν θα πρέπει να έχουν επιβληθεί ή να εκκρεμούν σε βάρος των ιατρών πειθαρχικές ή ποινικές διώξεις.


ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
Α. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΟΝΑΔΕΣ
α) Διδακτορική διατριβή που έχει περάσει με επιτυχία τη διαδικασία παραδοχής.
5 β) Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης.
3 γ) Επιστημονικές εργασίες συναφείς με την ειδικότητα που έχoουν δημοσιευτεί σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Εργασίες υπό δημοσίευση δεν λαμβάνονται υπόψη εκτός αν συνοδεύονται από βεβαίωση του εκδότη του περιοδικού ότι η εργασία έχει γίνει δεκτή για δημοσίευση.
1 δ) Ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.
1 ε)
Συμμετοχή σε συγγραφή επιστημονικών βιβλίων .
1 στ) Ερευνητικά προγράμματα.

Β. ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΝΑΔΕΣ
α) Στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ως ιατρού.
3 μονάδες ανά έτος
β) Σε δημόσια Νοσοκομεία της Ελλάδας ή του εξωτερικού.
1 μονάδα ανά έτος
γ) Σε φορείς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του δημοσίου.
1 μονάδα ανά έτος
δ) Σε άλλο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
1 μονάδα ανά έτος
ε) Σε υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου.
1 μονάδα συνολικά
στ) Σε ιδιωτική κλινική ή σε ιδιωτικό ιατρείο ως ελεύθερος επαγγελματίας.
1 μονάδες ανά
δύο έτη
Γ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΟΝΑΔΕΣ
α) Η μετεκπαίδευση μετά τη λήψη της ειδικότητας για
2 μονάδες συνολικά
τουλάχιστον έξι μήνες σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού
β) Η μετεκπαίδευση μετά τη λήψη της ειδικότητας για τουλάχιστον έξι μήνες σε εξειδικευμένα κέντρα της Ελλάδας.
2 μονάδες συνολικά
γ) Παρακολούθηση ιατρικών συνεδρίων και σεμιναρίων.
1 μονάδα συνολικά

δ) Εκπαιδευτής στο αντικείμενο του.
5 μονάδες συνολικά
Ο τελικός βαθμός του υποψηφίου προκύπτει από το άθροισμα όλων των μονάδων που λαμβάνει ο υποψήφιος σύμφωνα με καθένα από τα ανωτέρω κριτήρια.
ΌΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Καθορίζονται ως βασικοί όροι των συμβάσεων οι ακόλουθοι:
 Οι συμβαλλόμενοι ιατροί θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους ως μέλη των υγειονομικών επιτροπών αναπηρίας ΚΕ.ΠΑ., βάσει του οικείου κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας και εφαρμόζοντας τις ισχύουσες διατάξεις του Ε.Π.Π.Π.Α. (Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας – Φ.11321/οικ.10219/688, ΦΕΚ Β΄1506/04-05-2012).
 Η σύμβαση θα είναι δωδεκάμηνης διάρκειας, με έναρξη την ημερομηνία υπογραφής της και θα λύεται αυτοδίκαια με τη συμπλήρωση δώδεκα μηνών, οπότε και θα περατώνεται το συγκεκριμένο έργο, χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις.
 Σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης για οποιονδήποτε λόγο, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα δύναται να προβαίνει σε αντικατάσταση του συμβαλλόμενου ιατρού από την τηρούμενη λίστα επιλαχόντων της ίδιας ειδικότητας, που θα έχει προκύψει κατά τη διαδικασία επιλογής.
 Οι ιατρικές υπηρεσίες συμμετοχής των συμβαλλόμενων ιατρών στις υγειονομικές επιτροπές αναπηρίας θα καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας, με ελάχιστες ημέρες διαθεσιμότητας τους τις 5 έως 7 ανά μήνα και θα παρέχονται κατά το ωράριο συνεδρίασης των υγειονομικών επιτροπών.
 Σε περίπτωση μη δυνατότητας συμμετοχής των συμβαλλόμενων ιατρών σε προγραμματισμένες συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών για οποιονδήποτε λόγο, θα πρέπει αυτή να γνωστοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την ημερομηνία της συνεδρίασης.
 Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση πριν από τη λήξη της, χωρίς καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης, εάν ο συμβαλλόμενος ιατρός παραβεί

οποιονδήποτε από τους ως άνω ουσιώδεις όρους αυτής ή απουσιάσει αναιτιολόγητα από τη συμμετοχή του σε υγειονομική επιτροπή και χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση, παρά την έγκαιρη και νόμιμη κλήτευσή του.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ.
Μετά τον έλεγχο των προϋποθέσεων συμμετοχής και τη μοριοδότηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης, θα γίνει κατάταξη των αιτούντων με βάση το άθροισμα των μορίων. Μεταξύ των ισοβαθμούντων θα γίνεται κλήρωση. Αρχικά θα επιλεγούν οι πρώτοι ανά ειδικότητα και περιοχή και θα δημιουργηθεί λίστα επιλαχόντων (σύμφωνα με τη σειρά κατάταξής τους) από την οποία θα αντλούνται ιατροί ανάλογα με τις ανάγκες του Ιδρύματος.
Οι ιατροί θα κληθούν να παρακολουθήσουν υποχρεωτικά εκπαιδευτικό σεμινάριο και θα ενταχθούν στη δύναμη των ιατρών του Ειδικού Σώματος κατόπιν αξιολόγησης από ειδική επιτροπή (άρθρο 6 παρ.2 του Ν.3863/2010).


Πόλεις
Καρδιολόγοι
Νευρολόγοι
Ψυχίατροι
Αθήνα
27
65
63
Θεσσαλονίκη
29
34
33
Αγρίνιο
3
5
5
Πάτρα
8
11
12
Ηράκλειο
4
5
4
Ρόδος
2
4
4
Ιωάννινα
2
4
2
Καβάλα
4
3
3
Κοζάνη
6
5
6
Βόλος
4
5
5
Λάρισα
6
5
7
Τρίκαλα
3
2
3
Αλεξανδρούπολη
2
2
3
Σύνολο
100
150
150


 Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η σύναψη συμβάσεων ανά πόλη σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο αριθμός θα συμπληρωθεί με σύναψη συμβάσεων από τη σειρά κατάταξης των ιατρών των υπολοίπων πόλεων, ανάλογα με τα υφιστάμενα εκκρεμή αιτήματα προς εξέταση και τους χρόνους αναμονής.

Αμοιβή συμβεβλημένων ιατρών
Η αμοιβή των συμβαλλόμενων ιδιωτών ιατρών καθορίζεται, για κάθε κρινόμενο περιστατικό για το οποίο εκδίδεται γνωμάτευση, σε επτά (7) ευρώ. Για την κατ’ οίκον εξέταση περιστατικών αναπηρίας, η ειδική αποζημίωση ανέρχεται σε ποσό ίσο με το τριπλάσιο της ως άνω αμοιβής.
Οι ως άνω αμοιβές καταβάλλονται μέχρι του ποσού των χιλίων (1.000) ευρώ μηνιαίως.


ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Blog Widget by LinkWithin