Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Πρακτική άσκηση για φοιτητές/τριες θετικών επιστημών και πολυτεχνείου σε γερμανικό πανεπιστήμιο ή ερευνητικό κέντρο στη Γερμανία.

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Στο πλαίσιο του προγράμματος RISE οι φοιτητές/τριες των φυσικών και μηχανικών επιστημών θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν μια αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε ένα γερμανικό πανεπιστήμιο ή σε ένα ερευνητικό ίδρυμα. Οι επιλεχθέντες θα συνεργαστούν στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης με υποψήφιους διδάκτορες από την Γερμανία. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης μπορεί να είναι μεταξύ 6 και 12 εβδομάδες. Συμπληρωματικά με τις 75 θέσεις πρακτικής άσκησης θα υπάρξουν και 30 θέσεις για τμήματα γερμανικής γλώσσας διάρκειας δύο εβδομάδων.
Για την πρακτική άσκηση έξι εβδομάδων ο ασκούμενος θα λάβει αμοιβή 975 ευρώ, για οκτώ εβδομάδες 1300 ευρώ, για δέκα εβδομάδες 1625 ευρώ και για δώδεκα εβδομάδες 1950 ευρώ. Για κάθε ασκούμενο θα υπάρξει και μία πάγια αποζημίωση για έξοδα ταξιδιού ύψους 225 ευρώ.

Όποιος ενδιαφέρεται για αυτό το πρόγραμμα μπορεί να κάνει αίτηση μεταξύ 8 και 24 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως επίσης αναλυτικές πληροφορίες για τις θέσεις πρακτικής άσκησης θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.daad.de/rise.
Blog Widget by LinkWithin