Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Επιδοτήσεις και δάνεια έως 25.000€ για καινοτόμες καλλιέργειες

Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013


Κεφάλαιο κίνησης της τάξης των 25.000 ευρώ και προνομιακό δάνειο με επιτόκιο 3,5% για την υλοποίηση δέκα καινοτόμων επιχειρηματικών προτάσεων στον πρωτογενή τομέα από νέους έως 35 ετών, προβλέπει ο διαγωνισμός «Re-Ιnspire Greece» που υλοποιούν από κοινού η GAEA, η Τράπεζα Πειραιώς και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης.
Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα σε νέους ανέργους να δημιουργήσουν δυναμικά εξαγώγιμα προϊόντα, μέσα από μια νέα κουλτούρα γύρω από την καλλιέργεια της γης.

Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν δυναμικά εξαγώγιμα προϊόντα μέσα από μια νέα κουλτούρα γύρω από την καλλιέργεια γης
Η GAEA, ελληνική εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με τον διαγωνισμό «ReΙnspire Greece», που αναμένεται να ξεκινήσει από το τέλος της φετινής άνοιξης, επιδιώκει να συμβάλει στην προώθηση ενός καινοτόμου μοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής και αγροτικής παραγωγής, στηρίζοντας ευρηματικές ιδέες νέων ανθρώπων.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι διττός. Αφενός να αντιμετωπιστεί η δύσκολη πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας και που έχει να κάνει με τη μεγάλη ανεργία που πλήττει τους νέους και τους αναγκάζει να φεύγουν από την πατρίδα τους.
Αφετέρου να ανοίξει νέους δρόμους για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ελληνικής γης.
Τα προνόμια για τους επιτυχόντες
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι νέοι ηλικίας 18 έως 35 ετών που ζουν στη χώρα μας αλλά και οι νέοι Ελληνες του εξωτερικού καλούνται να καταθέσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο για την ίδρυση επιχείρησης στην Ελλάδα, με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα.
Μέσα από αυτήν τη διαγωνιστική διαδικασία, οι 10 πιο καινοτόμες προτάσεις που θα αναδειχθούν θα βραβευθούν με 25.000 ευρώ η καθεμία, από την GAEA.
Τα ποσά αυτά θα προέλθουν από τις πωλήσεις του εξαιρετικού βιολογικού παρθένου ελαιολάδου «Antiparos», που λανσάρει η GAEA στην αμερικανική αγορά.
Επιπλέον η Τράπεζα Πειραιώς, συνεργάτης στο «Re-Inspire Greece», δίνει τη δυνατότητα ευνοϊκής χρηματοδότησης για την υλοποίηση των νικητριών προτάσεων με επιτόκιο 3,5% σε δάνεια ύψους 25.000 ευρώ.

Τέλος, η GAEA θα ανοίξει την είσοδο στην αγορά για τους νικητές, διαθέτοντας το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο διανομής της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές τεχνογνωσίας, ενώ η εταιρεία ορκωτών λογιστών RSM International θα παράσχει στους νικητές δωρεάν νομική και λογιστική υποστήριξη.

Υποβολή υποψηφιοτήτων

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τον διαγωνισμό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.reinspiregreece.com/Contest/» «contest-submission-entry μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου, μετά από τη σχετική αξιολόγηση.
Oλοι οι ενδιαφερόμενοι για τον διαγωνισμό μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το επιχειρηματικό τoυς σχέδιο στην ιστοσελίδα www.reinspiregreee.com


ΕΘΝΟΣ
Blog Widget by LinkWithin