Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Αιτήματα για 20.000 προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε δήμους

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Αιτήματα για 20.000 προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε δήμους
Τον προγραμματισμό προσλήψεων εποχικού προσωπικού προετοιμάζουν εντατικά οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας, καθώς με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών τα αιτήματα πρέπει να κατατεθούν στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις μέχρι τις 29 Μαρτίου.
Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου θα είναι μειωμένες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι και υπολογίζεται ότι θα φτάσουν συνολικά τις 20.000, ενώ αναμένεται να ενεργοποιηθούν και οι συμβάσεις που είχαν εγκριθεί μέχρι τις 31/12/2012 και δεν υλοποιήθηκαν.

Οι τελικές εγκρίσεις θα δοθούν από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή για τις προσλήψεις και κατόπιν θα εκδοθεί κοινή απόφαση από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, για την έγκριση συμβάσεων ορισμένου χρόνου προβλέπεται η αποστολή αιτημάτων από τους δήμους για:
α) Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με συμβάσεις μέγιστης διάρκειας οκτώ
ή, προκειμένου για παιδικούς σταθμούς, έντεκα μηνών για την κάλυψη παροδικών αναγκών, ή έως ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης, εφόσον πρόκειται για συμβάσεις στο πλαίσιο της υλοποίησης κοινοτικών ή λοιπών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
Σημειωτέον ότι έγκριση απαιτείται και για την ανανέωση των συμβάσεων που συνάπτονται στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων, εφόσον παρέχεται τέτοια δυνατότητα από τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 21 παρ. 3 του Ν. 2190/1994 όπως ισχύει).
β) Συμβάσεις μίσθωσης έργου, μέγιστης διάρκειας ενός έτους.
γ) Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέγιστης διάρκειας σύμβασης οκτώ μηνών για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση κ.λπ.).
δ) Προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβασιούχοι μίσθωσης έργου αμειβόμενοι αποκλειστικά από έσοδα προερχόμενα από αντίτιμο που εισπράττει ο φορέας για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας στους ωφελούμενους (π.χ. δημοτικά ωδεία).
Οσον αφορά τους φορείς που υπάγονται στην ανωτέρω διαδικασία έγκρισης, αυτοί είναι:
Οι ΟΤΑ α' βαθμού(δήμοι, ΝΠΔΔ αυτών, δημοτικά ιδρύματα, Σύνδεσμοι ΟΤΑ).
Οι ΟΤΑ β' βαθμού (περιφέρειες, ΝΠΔΔ αυτών).
Τα Περιφερειακά Ταμεία Ανάπτυξης, τα οποία αποτελούν ΝΠΙΔ του β' βαθμού αυτοδιοίκησης, έπειτα από την ισχύ των άρθρων 190 και επόμενα του Προγράμματος «Καλλικράτης» (Ν. 3852/2010 όπως ισχύει).

Η ΚΕΔΕ και οι ΠΕΔ.

Η ΕΝΠΕ.

Τα αιτήματα των φορέων θα πρέπει να αποσταλούν στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις συνοδευόμενα από:
α) απόφαση Δημοτικού, Περιφερειακού ή Διοικητικού Συμβουλίου (ανάλογα αν πρόκειται για δήμο, περιφέρεια, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, σύνδεσμο κ.λπ.), με την οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η πρόσληψη τέτοιου είδους προσωπικού, κατά εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα,

β) αντίγραφο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, εφόσον πρόκειται για ΟΤΑ α' βαθμού, στον οποίο θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί οι θέσεις του αιτούμενου προσωπικού.
Δεν υφίσταται, όμως, υποχρέωση για πρόβλεψη των θέσεων εφόσον πρόκειται για την πρόσληψη προσωπικού στο πλαίσιο προγραμμάτων, καθώς στην περίπτωση αυτή δεν πρόκειται για παροδικές ή εποχικές ανάγκες που θα μπορούσαν να απεικονιστούν στον ΟΕΥ,

γ) βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας των φορέων ότι έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό τους οι σχετικές πιστώσεις για το τρέχον έτος, με αναφορά των αντίστοιχων κωδικών, καθώς και ότι θα εγγραφούν οι ανάλογες πιστώσεις και στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, σε περίπτωση που η σύμβαση λήξει μετά την 31η/12/2013.
Εάν πρόκειται για πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με αντίτιμο θα πρέπει να βεβαιώνεται ρητά ότι το σύνολο (100%) της δαπάνης θα καλύπτεται από έσοδα από την καταβολή αντιτίμου υπό τη μορφή διδάκτρων.

NIKOΣ B. TΣΙΤΣΑΣ - ΕΘΝΟΣ
Blog Widget by LinkWithin