Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Χρήσιμες συμβουλές για την ανεύρεση της επόμενης θέσης εργασίας σας

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013


Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να ξέρει κανείς πώς πρέπει να αναζητήσει την επόμενη θέση εργασίας του. Προκειμένου η αναζήτηση να είναι καρποφόρα είναι απαραίτητο να κατανοήσει κανείς τον τρόπο διαχείρισης μιας επιτυχημένης αναζήτησης εργασίας.
 

Εξετάστε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας επαγγελματικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την οποία θα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για την αναζήτηση εργασίας. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να προβάλλετε την επαγγελματική εικόνα του εαυτού σας στους εργοδότες. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύετε να μπερδέψετε την προσωπική με την επαγγελματική σας ηλεκτρονική αλληλογραφία, μιας και κάθε μήνυμα που θα λαμβάνετε στη συγκεκριμένη διεύθυνση θα σχετίζεται με την αναζήτηση εργασίας σας.
 
Είναι σημαντικό να προσαρμόζετε το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή σας σε κάθε θέση για την οποία υποβάλλετε υποψηφιότητα. Διαβάστε προσεκτικά κάθε αγγελία υπογραμμίζοντας και εντοπίζοντας τις απαραίτητες δεξιότητες, αντιστοιχίζοντας την εμπειρία που διαθέτετε με τις απαιτήσεις της θέσης. Βεβαιωθείτε πως από το βιογραφικό είναι εμφανές πως όντως διαθέτετε την απαιτούμενη εμπειρία.
 
Επιπλέον, πρέπει απαραιτήτως να ξαναδιαβάσετε το βιογραφικό σας προτού το αποστείλετε σε κάποιον πιθανό εργοδότη. Βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό και η συνοδευτική επιστολή σας δεν περιέχουν γραμματικά και τυπογραφικά λάθη. Οι εργοδότες αφιερώνουν κατά μέσο όρο 30 δευτερόλεπτα στην ανάγνωση μιας αίτησης και οι αιτήσεις που περιέχουν λάθη συχνά καταλήγουν απευθείας στο καλάθι των αχρήστων. Προτού αποστείλετε την αίτησή σας ζητήστε από κάποιον φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας να την ελέγξει. Εάν στην αίτησή σας υπάρχουν απροσεξίες, πολλοί εργοδότες θα σκεφτούν ότι κατά τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζετε και την εργασία σας.
 
Το Διαδίκτυο διαδραματίζει πλέον μείζονα ρόλο στη διαδικασία πρόσληψης, από τη δημοσίευση θέσεων εργασίας έως την αναζήτηση κατάλληλων υποψηφίων. Πολλοί εργοδότες χρησιμοποιούν τα Twitter και LinkedIn για τη δημοσίευση θέσεων, για παράδειγμα, όπως και μερικοί εθνικοί φορείς-μέλη του EURES. Αφιερώστε χρόνο για τη δημιουργία προφίλ LinkedIn χρησιμοποιώντας τα στοιχεία από το βιογραφικό σας. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε λέξεις-κλειδιά που αναφέρονται στις ιδιαίτερες δεξιότητες και την εμπειρία που διαθέτετε ούτως ώστε οι υπεύθυνοι προσλήψεων να μπορούν να σας εντοπίσουν, να βρουν τα στοιχεία σας και να επικοινωνήσουν μαζί σας για να σας προτείνουν μια κατάλληλη θέση εργασίας.
 
Προετοιμασία για τη συνέντευξη
 
Η τελειοποίηση της τεχνικής σας όσον αφορά τη συνέντευξη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Βεβαιωθείτε ότι είστε κατάλληλα ντυμένοι και ότι έχετε προετοιμαστεί σωστά μαθαίνοντας πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση, το ήθος και τα κυριότερα προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχει. Συμβουλευτείτε τον δικτυακό τόπο της εταιρείας και τυχόν άλλες πηγές, όπως το LinkedIn, προκειμένου να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία και το άτομο που θα σας πάρει συνέντευξη. Ακούστε προσεκτικά τις ερωτήσεις που θα σας θέσουν κατά τη συνέντευξη και δώστε πρόσφατα παραδείγματα των επιτευγμάτων σας. Για παράδειγμα, αν πείτε «ήμουν επικεφαλής μιας ομάδας 20 ατόμων η οποία επιτύγχανε τους στόχους πωλήσεών της κάθε τρίμηνο» κάνει περισσότερη εντύπωση από το να πείτε απλώς «ήμουν επικεφαλής μιας ομάδας 20 ατόμων».
 
Προετοιμάστε όχι μόνο απαντήσεις σε ερωτήσεις που συνήθως τίθενται στο πλαίσιο συνεντεύξεων, αλλά και ορισμένες ερωτήσεις τις οποίες εσείς θα θέσετε στον υπεύθυνο συνέντευξης. Οι συνεντεύξεις έχουν πλέον διάφορες μορφές, όμως τις περισσότερες φορές θα σας τεθούν ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τις ικανότητές σας προκειμένου να μάθουν με ποιόν τρόπο θα αντιδρούσατε και θα επιλύατε μια κατάσταση που μπορεί να προκύψει στην πραγματικότητα. Για να απαντήσετε αποτελεσματικά χρησιμοποιήστε το μοντέλο «ΚΚΔΑ»: Κατάσταση, Καθήκον, Δράση και Αποτέλεσμα. Τα περισσότερα άτομα που πραγματοποιούν συνεντεύξεις θα θεωρήσουν ότι οι συγκροτημένες απαντήσεις που δίνετε αντικατοπτρίζουν το πόσο συγκροτημένοι είστε και στη δουλειά σας.
Blog Widget by LinkWithin