Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Ελπίδες για 1.180 θέσεις εργασίας

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013


Ξεκολλάνε τέσσερις μεγάλες επενδύσεις άνω των 250 εκατ. ευρώ που δίνουν 1.180 θέσεις εργασίας, καθώς με το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, εγκρίνεται η υπαγωγή τους στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο για τη χρηματοδότησή τους.
Πρόκειται για την επένδυση της τουριστικής εταιρείας «Ηλιος ΑΕ», στο Λασίθι της Κρήτης. Αφορά την ίδρυση συνεδριακού κέντρου, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελούντα Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού 50,45 εκατομμυρίων ευρώ. Από την υλοποίηση του έργου δημιουργείται, μεταξύ άλλων, συνεδριακό κέντρων χωρητικότητας 700 ατόμων και αναμένεται να προσφέρει 488 θέσεις εργασίας.
Χρηματοδότηση
 
Η δεύτερη επένδυση είναι της εταιρείας «Kavala Float Glass ΑΕ». Περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση για την ίδρυση μονάδας κατασκευής υαλοπινάκων στη ΒΙΠΕ Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 97,5 εκατομμυρίων ευρώ. Στο εργοστάσιο πρόκειται να απασχοληθούν 195 άτομα και η δυναμικότητα παραγωγής του ανέρχεται σε 186.500 τόνους υαλοπινάκων ετησίως.
 
Η τρίτη επένδυση είναι της εταιρείας «Αυτοκινητο-δρόμιο Πάτρας ΑΕ». Αφορά την ενίσχυση για την ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα του Δήμου Φαρρών, του Νομού Αχαΐας, συνολικού προϋπολογισμού 94,6 εκατομμυρίων ευρώ. Περιλαμβάνει την κατασκευή πίστας αγώνων αυτοκινήτων 4.880 μέτρων και εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 497 θέσεις εργασίας.
Εξάλλου τροποποιούνται όροι για τη χρηματοδότηση της επένδυσης «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας», ώστε να κατασκευαστεί ξενοδοχειακό κέντρο 1.130 κλινών πέντε αστέρων.
 
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Blog Widget by LinkWithin