Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Η άνθηση του κλάδου της τεχνολογίας δημιουργεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012


Οι τεχνικοί τίθενται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των συναδέλφων τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όταν προκύπτουν βλάβες στους υπολογιστές και στους εκτυπωτές μιας επιχείρησης. Καθώς η χρήση της τεχνολογίας αυξάνεται καθημερινά, η τεχνική υποστήριξη καθίσταται αναγκαία σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς στην Ευρώπη. Πολλοί από αυτούς στρέφονται στο EURESκαι ζητούν τη βοήθειά του για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τεχνικό προσωπικό.

Οι νέες τεχνολογίες του ψηφιακού κόσμου χρήζουν υποστήριξης, καθώς στο μέλλον θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας σε αυτόν τον τομέα. Επί του παρόντος, είναι επιτακτική η ανάγκη κατάρτισης ατόμων στον τομέα της ΤΠ, δεδομένου ότι το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό δεν αρκεί για να καλύψει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για ειδικευμένο προσωπικό.

Η OM Partners είναι μια εταιρεία παροχής λογισμικού εφοδιαστικής αλυσίδας με παραρτήματα στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Romain de Geyer, εκπρόσωπος της εταιρείας, παραβρέθηκε στην Ημερίδα Εργασίας που διεξήχθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της ΤΠ:

«Είναι η πρώτη φόρα που συνεργαζόμαστε με το EURES, οφείλω δε να ομολογήσω ότι η συνεργασία μας μαζί τους ήδη παράγει καρπούς! Έχουμε λάβει μεγάλο αριθμό βιογραφικών που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και αντιστοιχούν σε ποικίλες περιγραφές θέσεων, κάτι το οποίο συνιστά πλεονέκτημα στον τομέα της ΤΠ. Τον Σεπτέμβριο προσλάβαμε 20 άτομα και επιθυμούμε να προσλάβουμε ακόμη 10 ή 20, καθώς η ομάδα μας εξακολουθεί να διευρύνεται».