Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Δωρεάν διανομή φέτας και ελαιολάδου

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012


Με δωρεάν διανομή 35 τόνων φέτας Π.Ο.Π. και 53 τόνων ελαιόλαδου συνεχίζει το πρόγραμμα η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.
Συγκεκριμένα, με τη διανομή 53 τόνων ελαιόλαδου σε εκπροσώπους των 34 δικαιούχων φορέων της περιοχής συνεχίστηκε σήμερα το Πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το 2012 που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.
Παρόντες κατά τη χθεσινή διαδικασία  ήταν ο Διευθυντής  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας κ. Παναγιώτης Καλφούντζος και η αρμόδια υπάλληλος κ. Γεωργία Γιωτοπούλου, προκειμένου να συμβάλλουν στην ομαλή και γρήγορη διανομή των προϊόντων στους φορείς.
Αύριο Παρασκευή η διανομή θα συνεχιστεί με τη διανομή 35 τόνων φέτας Π.Ο.Π.
Μέσω του Προγράμματος, ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, που φέτος αγγίζει τους  35.000,   θα παραλάβουν 422 συνολικά τόνους τροφίμων και θα ανακουφιστούν οικονομικά σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο.
Είδη πρώτης ανάγκης, απαραίτητα για το οικογενειακό τραπέζι, όπως ρύζι, ζυμαρικά, τυρί φέτα και τυρί γραβιέρα, και για πρώτη φορά φέτος και ελαιόλαδο, είναι τα τρόφιμα που διανέμονται φέτος σε 34 φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας οι οποίοι στη συνέχεια θα τα διανείμουν στα μέλη τους.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ευθύνη για το νομό Λάρισας έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας.
Οι συνολικές  ποσότητες τροφίμων που διανέμονται για το 2012 στους δικαιούχους της Π.Ε. Λάρισας είναι: 35 τόνοι Φέτα ΠΟΠ,  130 τόνοι Ζυμαρικά, 22 τόνοι Γραβιέρα ΠΟΠ, 53 τόνοι Ελαιόλαδο    και 182 τόνοι Ρύζι.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων αφορά άπορα άτομα και συγκεκριμένα αυτά που έχουν πραγματική ανάγκη και τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά (ανάλογα με το ύψος της φορολογικής δήλωσης).