Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Δράσεις στήριξης 1000 άπορων οικογενειών

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012


Στο πλευρό 1.000 περίπου οικογενειών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα στέκεται αυτές τις γιορτινές ημέρες ο δήμος Χανίων, που μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας κατέγραψε τις υπάρχουσες ανάγκες και ανακοίνωσε συγκεκριμένες δράσεις για τη στήριξη των συνανθρώπων μας. «Η ανακούφιση του δοκιμαζόμενου πληθυσμού και κυρίως η ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αποτελεί προτεραιότητα μας, με δεδομένη και την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα μας» δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Μανώλης Σκουλάκης.

Πρώτη στη λίστα βρίσκεται η δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους πολίτες, που χρηματοδοτείται από κοινοτικούς πόρους μέσω ενός προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο οποίο συμμετέχει και η κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, οικογένειες ορεινών περιοχών πρόκειται να προμηθευτούν βασικά είδη διατροφής όπως γραβιέρα, φέτα, ρύζι, μακαρόνια και λάδι.

Επίσης, θα διανεμηθούν Κουπόνια Σίτισης αξίας 120 ευρώ έκαστο σε επιπλέον 124 οικογένειες, ώστε να προμηθευτούν βασικά είδη διατροφής τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η διαδικασία καταγραφής των οικογενειών βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος, η κοινωνική υπηρεσία συνεργάστηκε και με σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να ενταχθούν σε αυτό οικογένειες μαθητών που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Πρόγραμμα υποστήριξης οικογενειών σε βασικά είδη διατροφής υλοποιείται ήδη και σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση  ΜΠΟΡΟΥΜΕ, μέσω του οποίοι οι οικογένειες που έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες προμηθεύτηκαν από την Πέμπτη 13 έως την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου βασικά είδη διατροφής από σούπερ μάρκετ της πόλης.

Τέλος, οι 310 οικογένειες που ανήκουν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχουν τη δυνατότητα το τριήμερο από Τετάρτη 19 μέχρι Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 να προμηθεύονται τρόφιμα όπως κρέας, γλυκά, γαλακτοκομικά, αλλαντικά και αναψυκτικά, καθώς και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα, παπούτσια και βρεφικά είδη.