Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

100 νέες θέσεις εργασίας για απασχόληση ανέργων


Ανακοινώθηκε η έναρξη των δράσεων του προγράμματος κοινωνικής στήριξης, κατάρτισης και ένταξης ανέργων στον Νομό Ηρακλείου.

Από το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα θα ωφεληθούν 100 άτομα, ως εξής:

60 άτομα, ευρισκόμενα/απειλούμενα από φτώχεια
10 άτομα, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών
20 άτομα, με ειδικές ανάγκες
10 άτομα, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Συνολικά από τους 100 ωφελούμενους το 50% θα είναι γυναίκες και το 25% θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών.


Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε 100 ανέργους και σε κατάσταση φτώχειας από όλους τους δήμους του Ηρακλείου ώστε μετά την κατάρτισή τους να βρουν εργασία κατά προτεραιότητα μέσω του ΟΑΕΔ ή να δημιουργήσουν τις δικές τους δουλειές επιδοτούμενοι.
Επίσης εάν επιλέξουν μέσω της νέας δομής, που είναι οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί, μπορούν να δημιουργήσουν πάλι τις δικές τους δραστηριότητες.

Στόχος, όπως είπαν οι δύο δήμαρχοι, είναι η συνεχής αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων μέσω του ΕΣΠΑ ώστε να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία.
Σε επίπεδο Κρήτης, ο αριθμός των επωφελούμενων θα φθάσει τα 600 άτομα.
Οι ωφελούμενο του προγράμματος για το νομό Ηρακλείου είναι ειδικότερα: 60 άτομα, ευρισκόμενα σε φτώχεια/απειλούμενα από φτώχεια, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών (10 άτομα), 20 άτομα  με ειδικές ανάγκες και γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας (10 άτομα).
Από τους 100 ωφελούμενους το 50% θα είναι γυναίκες και το 25% θα είναι νέοι κάτω των 25 ετών.
Ο «Κοινωνικός Ιστός» είναι μια αναπτυξιακή σύμπραξη που συμμετέχουν διάφοροι φορείς, μεταξύ των οποίων η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης και η «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α» που είναι ο συντονιστής των προγραμμάτων

Blog Widget by LinkWithin
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More