Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Νέο επίδομα στέγασης: Μέχρι 240 ευρώ τον μήνα σε 4μελείς οικογένειες

Σάββατο, 19 Μαΐου 2018




Οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις από το 2019 θα φέρουν και αντίμετρα. Ένα από αυτά θα είναι το νέο επίδομα στέγασης, όπου λίαν συντόμως θα πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί τα εισοδηματικά όρια για τους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εισοδηματικά όρια θα οριστούν περίπου στις 8.000 ευρώ.

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ θα το μοιραστούν περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή περίπου 500.000 νοικοκυριά. Η επιδότηση δεν θα αφορά μόνο στο ενοίκιο αλλά και σε δόση δανείου, υπό την προϋπόθεση ότι ο δικαιούχος δεν έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη. Το εισοδηματικό όριο για ένα άτομο υπολογίζεται γύρω στις 8.000 ευρώ και το ανώτατο όριο θα είναι περίπου 24.000 ευρώ.

Και σε αυτήν την περίπτωση, θα ισχύσει κλίμακα ισοδυναμίας για την προσαύξηση του εισοδηματικού ορίου ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού. Έτσι για τη σύζυγο προβλέπεται συντελεστής προσαύξησης 0,5 ενώ για τα παιδιά δεν θα αλλάξει κάτι στον συντελεστή. Έτσι για παράδειγμα για μια 4μελή οικογένεια, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται σε περίπου 20.000 ευρώ. Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος υπολογίζεται σε 70- 80 ευρώ ανά άτομο, άρα στα 240 ευρώ για μια 4μελή οικογένεια.





Πηγή:dikaiologitika.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου