Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

4.000 νέες θέσεις στην Υγεία για μακροχρόνια ανέργους

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Αμεσα αναμένεται να εκδοθεί η πολυαναμενόμενη προκήρυξη του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για 4.000 θέσεις ιατρών, νοσηλευτών και άλλων παραϊατρικών ειδικοτήτων. Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου με αριθμό ΦΕΚ 3888 02.12.2016, τεύχος Β΄, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, τοποθέτησε, με δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες, την έναρξη του διαγωνισμού στις 12 Δεκεμβρίου.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν υποψήφιοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι, ως μακροχρόνια άνεργοι, στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Η μοριοδότηση των υποψηφίων θα διαμορφωθεί βάσει και κοινωνικών κριτηρίων. Πρόκειται για τον χρόνο συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας τους με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ή της συζύγου των ανέργων της παραπάνω κατηγορίας επίσης με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, την ηλικία, τον αριθμό των ανήλικων -εφόσον υπάρχουν- τέκνων, το ποσοστό αναπηρίας, την εντοπιότητα και την ιδιότητά τους ως δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Οσον αφορά την κατανομή των θέσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι 3.000 θέσεις αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό για Γενικά Νοσοκομεία, Γενικά Νοσοκομεία-ΚΥ, Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών, τις Κεντρικές τους Υπηρεσίες, το ΠΕΔΥ και για Κέντρα Υγείας και 700 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες. Οι υπόλοιπες 300 θέσεις θα αφορούν οργανισμούς, εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας, όπως ο ΕΟΦ, το ΕΚΑΒ, το ΕΚΕΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης.


Οι ειδικότητες
Κάποιες από τις ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής: Πληρώματα Ασθενοφόρων, Νοσηλευτές, Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό, Επισκέπτες Υγείας, Μαίες, Βιολόγοι, Βιοχημικοί, Ακτινοφυσικοί, Βοηθοί Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Ραδιολόγοι-Ακτινολόγοι, Χειριστές Ιατρικών Συσκευών, Προσωπικό Καθαριότητας. Επίσης, θα προσληφθούν, μεταξύ άλλων, Θερμοϋδραυλικοί και Υδραυλικοί, Τεχνικοί Αερίων, Συντηρητές Κτιρίων, Ελαιοχρωματιστές και υποψήφιοι άλλων τεχνικών ειδικοτήτων. Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των ωφελουμένων κυμαίνονται έως 1.087 ευρώ για την κατηγορία ΠΕ, 1.032 ευρώ για την ΤΕ, 853 ευρώ για την ΔΕ και έως 775 ευρώ για την κατηγορία ΥΕ. Η αίτηση θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.oaed.gr


ethnos.gr
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου