Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Προγράμματα δωρεάν κατάρτισης από την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Η Παπαστράτος επέλεξε να προβάλλει το πρόγραμμα «Προετοιμάσου για το Αύριο» που ξεκίνησε το 2013 και προσέφερε δωρεάν σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και πιστοποίηση σε ανθρώπους που ήθελαν να αυξήσουν τις γνώσεις και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους ή να αποκτήσουν νέες που να ταιριάζουν με τις σημερινές συνθήκες.

-«Τα τελευταία χρόνια, η Παπαστράτος έχει διαθέσει περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ σε πολλές κοινωνικές ενέργειες μεγάλης κλίμακας με στόχο κυρίως να συμβάλλει στην ανακούφιση ευάλωτων ομάδων συνανθρώπων μας που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση».



ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
Χριστίνα Ακουρή, διευθύντρια επικοινωνίας.

-Επιλέξτε ένα από τα προγράμματα που έτρεξαν μέσα στο 2016 – παρουσιάστε το – και δείξτε το τι απέδωσε σε κείνους στους οποίους απευθυνόταν αλλά και ευρύτερα στη κοινωνία.

 «Προετοιμάσου για το αύριο», ένα πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης ανέργων

Καθώς η οικονομική ύφεση και η υψηλή ανεργία αποτελούν σκληρή πραγματικότητα και οι απαιτήσεις της σημερινής αγοράς εργασίας για άρτια καταρτισμένο και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, η Παπαστράτος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (ΙΒΕΠΕ) σχεδίασε και υλοποίησε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων ή επαπειλούμενων με ανεργία.


Το πρόγραμμα «Προετοιμάσου για το Αύριο» ξεκίνησε το 2013 και προσέφερε δωρεάν σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και πιστοποίηση σε ανθρώπους που ήθελαν να αυξήσουν τις γνώσεις και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους ή να αποκτήσουν νέες που να ταιριάζουν με τις σημερινές συνθήκες και ανάγκες της οικονομίας και της απασχόλησης, με σκοπό να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Συνολικά, στην πρώτη φάση του προγράμματος καταρτίστηκαν 1.000 άτομα σε περισσότερα από 15 διαφορετικά αντικείμενα που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων (λογιστές, τεχνικούς ασφαλείας, πωλητές τουριστικών προϊόντων, τεχνίτες φυσικού αερίου, ψυκτικούς εγκαταστάσεων και συντήρησης καυστήρων, ενεργειακούς επιθεωρητές, σχεδιαστές κ.α.).

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε το 2014 με την κατάρτιση επιπλέον 300 ανέργων ή επαπειλούμενων με ανεργία, εστιασμένο αυτή τη φορά σε άτομα άνω των 40 ετών που, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Από τα 1300 άτομα που καταρτίστηκαν συνολικά μέχρι σήμερα οι 410 έχουν βρει εργασία, δηλαδή ποσοστό άνω του 30%.

Η τρίτη φάση του προγράμματος απευθύνεται σε ανέργους έως 30 ετών δίνοντάς τους τη δυνατότητα να καταρτιστούν σε 6 επαγγέλματα, τα οποία σύμφωνα με έρευνες του ΣΕΒ έχουν τις μεγαλύτερες προοπτικές για εργασία σήμερα: Γραμματείς Διοίκησης, Λογιστικά, E-commerce, Web-designer, Receptionist σε ξενοδοχεία, Πωλήσεις.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 17 Οκτωβρίου και γίνονται σε 4 πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Πάτρα.

Με βάση τις υποβολές αιτήσεων οι θέσεις υπερκαλύφθηκαν αφού το ΙΒΕΠΕ έλαβε σχεδόν 1800 αιτήσεις για 1000 θέσεις!

Περιγράψτε ένα πρόγραμμα που δεν έχετε κάνει μέχρι στιγμής και θα θέλετε να το εντάξετε στα σχέδια σας. Μαζί και το «Γιατί».

Τα τελευταία χρόνια, η Παπαστράτος έχει διαθέσει περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ σε πολλές κοινωνικές ενέργειες μεγάλης κλίμακας με στόχο κυρίως να συμβάλλει στην ανακούφιση ευάλωτων ομάδων συνανθρώπων μας που πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.
Αν μου κάνατε αυτή την ερώτηση ένα χρόνο πριν θα σας έλεγα μια κινητή μονάδα που να προσφέρει υπηρεσίες ατομικής υγιεινής σε αστέγους. Είχα δει ότι κυκλοφορούσε ένα τέτοιο λεωφορείο στο Σαν Φρανσίσκο και ειλικρινά το είχα ζηλέψει. Καταφέραμε με την PRAKSIS, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον ΟΑΣΑ και τον ΟΣΥ και το κάναμε πραγματικότητα και στην Αθήνα. Το ονομάσαμε «Φροντίδα εν κινήσει» και είναι το 1ο στην Ευρώπη λεωφορείο υγιεινής για αστέγους. Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι κι άλλα τέτοια λεωφορεία. Το γιατί που με ρωτάτε είναι πολύ απλά για να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους να έχουν τα αυτονόητα, που για εκείνους πλέον αποτελούν πολυτέλεια. Και μαζί με αυτά να τους δώσουμε λίγη έστω από τη χαμένη τους αξιοπρέπεια.

-Εν έτει 2016 τι είναι ΕΚΕ – το ουσιαστικό της περιεχόμενο με τρείς κουβέντες

Είναι υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα διαπερνά όλη την εταιρία, τη λειτουργία και τις δράσεις της. Διαπερνά επίσης τις σχέσεις της με την κοινωνία.

Στην Παπαστράτος προσπαθούμε να είμαστε «παρόντες» και να στηρίζουμε τη χώρα μας στη δύσκολη περίοδο που περνά. Πιστεύουμε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, αυτή είναι η στιγμή να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο και να στηρίξουμε την κοινωνία. Για να αφήσουμε πίσω μας μέλλον για όλους.

Εν έτει 2016 τι είναι ΕΚΕ – το ουσιαστικό της περιεχόμενο με τρείς κουβέντες

Είναι υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα διαπερνά όλη την εταιρία, τη λειτουργία και τις δράσεις της. Διαπερνά επίσης τις σχέσεις της με την κοινωνία. Στην Παπαστράτος προσπαθούμε να είμαστε «παρόντες» και να στηρίζουμε τη χώρα μας στη δύσκολη περίοδο που περνά. Πιστεύουμε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, αυτή είναι η στιγμή να προσφέρουμε ακόμα περισσότερο και να στηρίξουμε την κοινωνία. Για να αφήσουμε πίσω μας μέλλον για όλους



http://www.newmoney.gr/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου