Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Τι πρέπει να προσέξετε όταν κλείνετε δωμάτιο μέσω ίντερνετ

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Ξεκίνα την αναζήτησή σου από κάποια μεγάλα booking sites και όταν καταλήξεις σε τρία ή τέσσερα ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα που σε ενδιαφέρουν, τσέκαρε και τις δικές τους ιστοσελίδες, εάν υπάρχουν.

Τα μεγάλα sites εξασφαλίζουν προσφορές και καλύτερες τιμές, αλλά πολλά ξενοδοχεία κρατάνε και κάποια «κελεπούρια» στις δικές τους ιστοσελίδες (κερδίζουν την προμήθεια).
Προτού κλείσεις μέσω του site, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το ξενοδοχείο και ζήτησε να σου επιβεβαιώσουν τις παροχές που έχεις ζητήσει. Ιδιαίτερα, εάν είσαι καπνιστής, ζήτησε να μάθεις αν τα δωμάτια έχουν παράθυρα που ανοίγουν ή μπαλκονόπορτες. Σε πολλά αστικά ξενοδοχεία του εξωτερικού τα παράθυρα δεν ανοίγουν και ένας ανιχνευτής καπνού αδημονεί για να σε υποβάλλει σε μια ψυχρολουσία, λες και αυτή πρόκειται να σε θεραπεύσει από το πάθος σου.
Προσοχή στις ορολογίες
Το «Double Room» είναι ένα δίκλινο δωμάτιο με διπλό κρεβάτι. Αν πας διακοπές με τον κολλητό σου, ψάχνεις για «Twin Room» (δύο μονά κρεβάτια).

Η τουαλέτα δεν είναι δεδομένη σε όλα τα ξενοδοχειακά δωμάτια: αν δεν αναγράφεται ως «toilet en suite», τότε είναι κοινόχρηστη, εκτός δωματίου.
Επίσης, αν ψάχνεις για δωμάτιο που να «βλέπει» τη θάλασσα, ψάχνεις για «Sea Front» - πρόκειται για ένα δωμάτιο με θέα. Το «Sea View» μπορεί να έχει ένα WC με ένα φινιστρίνι που «ψιλοβλέπει» τη θάλασσα.

Η συντομογραφία «BB» που μπορεί να δεις δίπλα στις τιμές των δωματίων, σημαίνει δωμάτιο με πρωινό, «HB» με πρωινό και ένα γεύμα, «FB» πρωινό, γεύμα και δείπνο, ενώ η συντομογραφία «AL» περιλαμβάνει ό,τι και ο «FB» συν τα ποτά (καλύτερα όμως να ρωτήσεις το ξενοδοχείο, γιατί κάποια ως «ποτά» εννοούν τα αναψυκτικά, τη μπίρα και το κρασί).








πηγή: gr.askmen.com
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου