Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Εξειδικευμένο προσωπικό σε hotspots, ΜΚΟ και Υπατη Αρμοστεία

Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Μεγάλη είναι η ανάγκη για γιατρούς και νοσηλευτές σε Κω, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Λέρο


Μπαράζ προσλήψεων φέρνει το Προσφυγικό, καθώς οι ανάγκες φιλοξενίας και παροχής ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στους 50.000 και πλέον πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο με τους εθελοντές. Για τη λειτουργία των νέων δομών υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων θα χρειαστεί εξειδικευμένο προσωπικό, είτε μέσω κινητικότητας είτε με νέες προσλήψεις.
Σε αναζήτηση προσωπικού για άμεση πρόσληψη βρίσκονται αυτή την περίοδο ο ΟΗΕ, οι δήμοι στους οποίους έχουν δημιουργηθεί τα Κέντρα Υποδοχής καθώς και δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα hotspots που υπάρχουν στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για γιατρούς και νοσηλευτές που θα αναλάβουν την ιατρική φροντίδα και την παροχή πρώτων βοηθειών στους πρόσφυγες που καταφθάνουν σε Κω, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Λέρο, ενώ ζητούνται διερμηνείς, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για την υποστήριξη και ταυτοποίηση των προσφύγων κατά την είσοδό τους στη χώρα μας.
Εκτός από το εξειδικευμένο προσωπικό, αναζητούνται και άλλες ειδικότητες που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στα Κέντρα, τη σίτισή τους, την καθαριότητα των χώρων κ.λπ. Οι αμοιβές του νέου προσωπικού κυμαίνονται ανάλογα με την ειδικότητα και τον φορέα πρόσληψης και μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 2.000 ευρώ για υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης, μακριά από τον τόπο διαμονής τους.
Νέες προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. το οποίο θα αναβαθμιστεί και θα αποτελέσει αυτόνομη διοικητική δομή με επιχειρησιακό ρόλο, όπως αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Θα χρειαστεί εξειδικευμένο προσωπικό με προϋπηρεσία στο Μεταναστευτικό και στον τομέα παροχής ασύλου, ενώ θα μετακινηθεί και διοικητικό προσωπικό από άλλες, νέες υπηρεσίες.

2.297 θέσεις
Προκήρυξη για άμεση πρόσληψη 2.297 ανέργων που θα στελεχώσουν hotspots, Κέντρα Φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί για την υποστήριξη των προσφύγων θα ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας μέσα στις επόμενες ημέρες. Μέσω του φετινού προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα προσληφθούν τον Απρίλιο 2.297 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων με οκτάμηνες συμβάσεις, ενώ ακόμη 2.703 θα προσληφθούν μετά το καλοκαίρι.
Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα στελεχώσουν τα πέντε hotspots στην Κω, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο, τα δύο Κέντρα Φιλοξενίας στο Σχιστό Αττικής και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και τις υπόλοιπες δομές.
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, μηχανικών, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
Οι αποδοχές των εργαζομένων στο πρόγραμμα θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ έως 619 ευρώ, ενώ προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής, καθώς και μηνιαίου επιδόματος μετεγκατάστασης ύψους 200 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

ΟΗΕ
Το Γραφείο της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α./UNHCR) λειτουργεί από τον Μάρτιο του 1952 και αυτή την περίοδο ζητά να καλύψει δεκάδες θέσεις με τρίμηνες συμβάσεις (και δυνατότητα παράτασης) στους τομείς της Ασφάλειας, της Πληροφόρησης, των Εξωτερικών Σχέσεων, των Προμηθειών, της Τεχνολογίας, της Επίβλεψης έργων, των Ανθρωπίνων Πόρων κ.ά. Επιπλέον αυτών, θα προσληφθούν και Βοηθοί Πεδίου, Οικονομολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Οδηγοί που θα εργαστούν στα hotspots ανά την επικράτεια.
Συγκεκριμένα, το νέο προσωπικό θα αναλάβει καθήκοντα άμεσα και θα τοποθετηθεί στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές του Νομού Αττικής, στη Θεσσαλονίκη, στην Ειδομένη, καθώς και στα νησιά Λέσβο, Κω, Λέρο, Χίο, Σάμο και Ρόδο.
Αιτήσεις και βιογραφικά υποβάλλονται από τους υποψηφίους έως και τις 28 Μαρτίου στο email greatvac@unhcr.org, ενώ περισσότερες πληροφορίες δίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.unhcr.gr/footer-toplinks/theseis-ergasias.html.

PRAKSIS
Συνεργάτες για την υποστήριξη στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής αναζητά το Σωματείο PRAKSIS στην Χίο, τη Σάμο και την Κω. Συγκεκριμένα οι θέσεις εργασίας αφορούν Project Managers, Στελέχη Δημιουργικής Απασχόλησης, Δικηγόρους, Διερμηνείς (αραβικής ή/και περσικής γλώσσας) και Κοινωνικούς Επιστήμονες στη Χίο και στη Σάμο, οι οποίοι θα συνεργάζονται με τα focal points της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Επίσης θα προσληφθούν Γιατροί και Νοσηλευτές στη Χίο, τη Σάμο και την Κω. Για την Κω ζητούνται επίσης διοικητικοί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, αναγράφοντας τη θέση και την τοποθεσία της επιλογής τους στο email: m.tzavara@praksis.gr, έως τις 31 Μαρτίου.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Η επείγουσα παρέμβαση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα νησιά του Βόρειου και Νοτιοανατολικού Αιγαίου και στην Ειδομένη, όπου προσφέρουν ιατρική φροντίδα και διανέμουν είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και μετανάστες, δημιούργησε έκτακτες ανάγκες για Γιατρούς, Νοσηλευτές, Διερμηνείς αλλά και πολλές άλλες ειδικότητες.
Συνεπώς η Οργάνωση ζητά να προσλάβει Γιατρούς, Νοσηλευτές, Διερμηνείς αραβικών και φαρσί, Ηλεκτρολόγο, Υπάλληλο Υποδοχής/Γραμματείας, Επόπτη Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Βοηθούς και Συντονιστές. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενισχύσουν το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους έως το τέλος του μήνα στο email msfocb-athens-recruitment@brussels.msf.org. Αναλυτικές πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.msf.gr.http://www.ethnos.gr/
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου