Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

Έρχονται 36.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στον Ιανουάριο

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Δύο νέα προγράμματα  του ΟΑΕΔ αναμένονται να ανακοινωθούν μέσα στον Ιανουάριο, τα οποία θα δώσουν ευκαιρίες σε εκατοντάδες πολίτες της χώρας που μαστίζονται από την ανεργία.

Το πρώτο πρόγραμμα που αναμένεται να ανοίξει το 2016 αφορά απευθύνεται σε 10.000 άνεργους ηλικίας άνω των 50 ετών. Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας από 12 έως 254 μήνες με τους μετέχοντες στο πρόγραμμα να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη καθ΄ όλη της διάρκειά του. Η πρόσκληση του προγράμματος αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΟΑΕΔ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2016.
Το δεύτερο πρόγραμμα που θα ανοίξει για τη νέα χρονιά αφορά συνολικά 26.000 ανέργους ηλικίας 29 έως 64 ετών που αφορά εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Η πρόσκληση του προγράμματος αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2016.
Το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ
Τον Μάρτιο αναμένεται να ανοίξει το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που φέτος θα αφορά 100.000 ανέργους και οι αλλαγές θα είναι πολλές.
Ξεκαθαρίζονται οι αμοιβές των ωφελούμενων των προγραμμάτων και προστίθεται αμοιβή και για νυχτερινή εργασία.
Συγκεκριμένα:
Α) Για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω, η αμοιβή ανέρχεται σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 495,25 ευρώ το μήνα. Για βραδινή εργασία, η αμοιβή θα είναι 24,76 ευρώ την ημέρα και όχι πάνω από 619 ευρώ το μήνα.
Β) Για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών, η ημερήσια αμοιβή φτάνει τα 17,27 ευρώ και έως 431,75 ευρώ το μήνα. Για βραδινή εργασία, ανέρχεται σε 21,59 ευρώ και έως 539,75 ευρώ το μήνα.
Στη μοριοδότηση των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, θα υπάρχουν και δύο νέες υποπεριπτώσεις, η ηλικιακή ομάδα και οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ.

Μάλιστα, είναι υποχρεωτική η πρόσληψη των υποδειχθέντων ωφελούμενων, σύμφωνα με τον οριστικό πίνακα κατάταξης του ΟΑΕΔ. Με την παρέλευση του προβλεπόμενου χρόνου του προγράμματος, η σύμβαση κάθε ωφελούμενου λύεται αυτοδίκαια, χωρίς την καταβολή αποζημίωσης. Οι ωφελούμενοι έχουν δικαίωμα να απουσιάζουν δύο εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του προγράμματος. Ειδικά όμως οι ωφελούμενες που μπορεί να βρίσκονται σε κατάσταση κυοφορίας ή λοχείας δικαιούνται να απουσιάζουν 13 εργάσιμες ημέρες.
Επιπλέον, κάθε γονέας παιδιού ηλικίας 4 έως 18 ετών δικαιούται να απουσιάζει δύο μέρες, σε ώρες ή ολόκληρη μέρα κάθε φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης. Για τις παραπάνω ημέρες απουσίας δεν θα περικόπτονται οι αποδοχές των ωφελούμενων του προγράμματος.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου