Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed apasxolhsh@gmail.com

ΕΛΤΑ: Επείγον αίτημα για 1.432 προσλήψεις

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012


1.339 θέσεις με οκτάμηνες και 93 θέσεις με τετράμηνες συμβάσεις
Αίτημα για την πρόσληψη 1.432 εποχικών εργαζομένων κατέθεσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο φορέας επείγεται για την κάλυψη των θέσεων, προκειμένου να καλύψει πρόσκαιρες, αλλά επείγουσες, ανάγκες του σε προσωπικό σε υποκαταστήματά του σε όλη τη χώρα και αναμένει το προσεχές χρονικό διάστημα την έγκριση της ΠΥΣ, ώστε να αποστείλει ανανεωμένο το αίτημα στο ΑΣΕΠ.

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών τους τα ΕΛΤΑ θα προσλάβουν μεταξύ άλλων 465 υπαλλήλους εσωτερικής εκμετάλλευσης
Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος των ΕΛΤΑ, το αίτημα βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι και αποκλειστικά υπεύθυνο για να γνωμοδοτήσει υπέρ του αριθμού των αιτούμενων θέσεων ή για τη μείωσή τους.
Ωστόσο, η ίδια πηγή υπογραμμίζει την ελπίδα των ΕΛΤΑ για άμεση διευθέτηση του ζητήματος, καθώς επιθυμία του οργανισμού είναι η προκήρυξη των θέσεων περίπου μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Το αίτημα περιλαμβάνει την κάλυψη 1.339 θέσεων με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, και 93 θέσεων με τετράμηνες συμβάσεις εργασίας, η κατανομή των οποίων έχει ως εξής:

ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, 465 θέσεις με οκτάμηνη απασχόληση,
ΔΕ Διανομέων, 814 θέσεις, εκ των οποίων 54 με τετράμηνη απασχόληση,
ΥΕ Διαμετακομιστών, 53 με οκτάμηνη απασχόληση, και
ΔΕ Οδηγών, 100 θέσεις, εκ των οποίων 39 με τετράμηνη απασχόληση.
Ειδικότητες
Αναφορικά με τις ειδικότητες που θα καλυφθούν, πρόκειται κυρίως για τις συνήθεις τέσσερις που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των ΕΛΤΑ, δηλαδή των Διανομέων, Διαμετακομιστών, Οδηγών και Εσωτερικής Εκμετάλλευσης. Τα τυπικά προσόντα που οφείλουν να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι για τις συγκεκριμένες ειδικότητες είναι τα ακόλουθα:

ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης
Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ή Πτυχίο Β' κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξαρτήτως ειδικότητας, ή Πτυχίο Α' κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή Απολυτήριος τίτλος: Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ανεξάρτητα από κλάδο ή ειδικότητα ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξάρτητα από ειδικότητα ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

ΔΕ Διανομέων
Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας. Απαιτείται επίσης άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορίας Α' (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του μοτοποδηλάτου.

ΥΕ Διαμετακομιστών
Απολυτήριος τίτλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (δηλαδή απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν. Δ. 580/70 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

Προσόντα οδηγών
Δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ειδικοτήτων Τεχνικού Αυτοκινήτων Οχημάτων ή Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων ή Πτυχίο Α' ή Β' κύκλου σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή Απολυτήριος τίτλος Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας, ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας. Επίσης, απαιτούνται ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας, και πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) για όσους απαιτείται.













http://www.ethnos.gr/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου